Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Review: The Legacy of Goku

Dit is de eerste Dragonball Game voor de Gameboy Advance. In dit spel ben je Goku en het gaat over de eerste saga's van Dragonball Z, namelijk de Saiyan Saga en de Frieza Saga.

Ik had vrij hoge verwachtingen van dit spel. De eerste screenshots vond ik er leuk uit zien en de beschrijving van het spel beviel me ook wel. Ook vond ik veel eerdere Dragonball games leuk of soms zelfs goed. Ik ben een echte Dragonball Fan en ik had verwacht aan dit spel veel plezier te beleven. Dat viel echter tegen en ik zal uitleggen waarom.

Allereerst wordt de anime slecht gevolgd. Je speelt alleen als Goku en delen waar hij niet in zat worden terloops verteld of zelfs weggelaten! Bepaalde delen kloppen ook niet, zoals bijvoorbeeld het gevecht tegen Raditz. In de anime vecht Goku samen met Piccolo tegen hem en uiteindelijk schiet Piccolo Raditz dood met zijn Special Beam Cannon. Goku offert zich hierbij ook op. In het spel schiet Piccolo je alleen dood en zo zijn er nog wel meer voorbeelden. Ook moet je quests doen als het terugvinden van Master Roshi's vieze blaadjes en het plukken van bloemen voor een jongetje. Dit soort dingen zijn in de eerste plaats saai en het zat ook niet in de anime. Bovendien moet je ook van dit soort dingen doen voordat je naar Raditz kan. Dat is erg ongeloofwaardig. Goku gaat kinderen helpen met vrij onbelangrijke dingen als een slechterik zijn zoontje gekidnapt heeft? Verder is er ook nog de fout dat Goku de Kamehameha van King Kai leert. In de Anime leert hij die al in Dragonball en leert King Kai hem Kaio-ken en de Spirit Bomb. Genoeg hierover, zo kan ik nog lang doorgaan...

Het verhaal komt van de serie, maar door de weggelaten delen is het denk ik moeilijk te volgen voor mensen die de anime niet kennen. Ook is het door de fouten erg veranderd. Je leeft niet echt mee met de hoofdrolspeler.

De gevechten zijn allemaal hetzelfde. De meeste vijanden kunnen slaan en Ki-blasts schieten. Zelf kun je ook slaan en wat energie aanvallen gebruiken. Het vechten is erg saai, omdat je bijna alleen maar energie aanvallen zult gebruiken. De klappen van je vijanden zijn sterker dan die van jou, dus is het het beste om ze gewoon van een afstandje dood te schieten. Ook zijn de gevechten met bazen niet echt anders dan de gevechten met gewone vijanden, ze duren alleen langer. Iets dat ik mis is het diagonaal bewegen/aanvallen. Dat zou het vechten al een stuk beter maken!

Het trainen is ook slecht. Het is erg saai en aan het begin van het spel moet je onschuldige dieren die je niet aanvallen (zoals eekhoorntjes) doden om aan Experience te komen. Ook wordt Goku makkelijk gedood door een wolf, wat ook erg ongeloofwaardig is. Verder werkt het hetzelfde als in andere RPG's. Het maximum level dat je kunt bereiken is 25.

Het is geen uitdagend spel. Als je gewoon het pad volgt kom je vanzelf op je bestemming. Er zit één wat lastigere puzzel in het spel, maar die heb je ook zo opgelost. Vijanden verslaan is ook makkelijk. Mocht je het toch erg moeilijk vinden dan zitten er nog altijd fouten/cheats in het spel die je bijvoorbeeld oneindig leven geven.

Ik heb als Dragonball fan wel wat lol aan dit spel beleefd, maar omdat ik de anime vrij goed ken stoorden de fouten mij erg. Dit zullen meer Dragonball fans hebben.

Eindoordeel

Graphics: Je ziet het van bovenaf en het ziet er wel redelijk uit. Het is kleurrijk en het ziet er aardig uit voor een Gameboy Advance spel. Niet bijzonder, maar wel goed. De filmpjes hier en daar zijn ook wel leuk, hoewel ze erg blokkerig zijn. Cijfer: 7

Sounds: Niet echt geweldig en vrij saai. Je moet qua geluid natuurlijk niet te veel van een Gameboy Advance spel verwachten, maar het had wel beter gekund. Cijfer: 6

Techniek: Ik denk dat de Gameboy Advance wel meer kan dan dit. Spellen als Golden Sun hebben dat al ruimschoots bewezen. Cijfer: 6

Speelduur: Dit is echt één van de grootste minpunten van dit spel! Een redelijke speler zal dit de eerste keer al binnen 3 uur uit kunnen spelen. Erg veel 'Replay Value' (plezier om het nog eens te spelen) heeft het spel ook al niet. Als je dit vergelijkt met andere RPG's waarmee je al gauw tot honderd uur mee kwijt kunt zijn, dan is het gewoon heel erg slecht. Cijfer: 3

Het is een matig spel, zeker als je dit afzet tegen de prijs die je er voor moet betalen (ruim 50 Euro). Echte Dragonball fans zullen er nog wel wat lol aan beleven, maar door de korte speelduur duurt dat niet lang. Het is leuk om een keer te huren of te lenen, maar om het nu te kopen... nee, niet echt!

Eindcijfer: 5½

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?