Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Fusion

Intro


Fusies zijn bedoeld om het power level van een karakter te verhogen door het power level van een ander karakter er aan toe te voegen. Het uiterlijk en karakter van beide figuren worden bij de fusie gemixt. Bij de Saiyan fusies is het wel zo dat steeds de één overheerst in uiterlijk en de ander in karakter. Bij de Nameks is het zo dat een kracht toegevoegd wordt aan een lichaam. Twee geesten delen dus één lichaam, waarbij de geest van de originele bezitter van het lichaam overheerst. Soms neemt de ander de overhand. We onderscheiden meerdere soorten fusies.

Potaro oorringen


De fusie door middel van de Potaro oorringen is permanent. Dit wil zeggen dat de karakters niet meer uit elkaar kunnen. Beide vechters moeten een van de oorringen in tegenovergestelde oor doen (dus de een links en de ander rechts). Deze fusie kun je slechts een keer in je leven doen. Potaro earring

Vegito (Goku + Vegeta)

In de Fusion Saga besluiten Goku en Vegeta met de Potaro oorringen te fuseren om Majin Buu te verslaan. In eerste instantie wilde Goku met Gohan fuseren, maar door een moment van onoplettendheid wordt Gohan geabsorbeerd door Buu. Even is Goku in paniek en denkt hij er zelfs even aan om met Mr. Satan of Dende te fuseren, maar net op dat moment verschijnt Vegeta. Het kost Goku even wat moeite om Vegeta te overtuigen, maar uiteindelijk stemt Vegeta toe. Goku en Vegeta doen allebei één van de twee oorbellen in om te fuseren en zo ontstaat Vegito. Vegito heeft meer het uiterlijk van Goku en meer het karakter van Vegeta. Ze zouden permanent gefuseerd zijn, maar doordat ze in de maag van Fat Buu belanden worden ze weer gescheiden. Vegeta vernietigt daarna zijn oorring, omdat hij het verschrikkelijk vond. Vegito komt hierna nooit meer terug.
Vegito

Shibito (Shin + Kibito)

In de Fusion Saga testen Shin en Kibito de Potaro oorringen uit en fuseren in Shibito. Als ze eenmaal zijn gefuseerd, vertelt Elder Kai dat de fusie permanent is. Daar schrikken ze wel even van, maar echt erg lijken ze het niet te vinden.

Shin en Kibito fuseren Shibito

Elder Kai (Elder Kai + een heks)

Heel lang geleden was Elder Kai nog niet zo lelijk, maar op een onbewaakt moment stal een heks een Potaro oorring uit zijn oor en deed die in haar eigen oor. De twee fuseerden. Elder Kai verkreeg behalve een lelijk uiterlijk ook magische krachten. Hiermee maakt hij Gohans geheime krachten wakker in de Fusion Saga.

Elder Kai en de heks
Elder Kai en de heks
Elder Kai
Elder Kai na de fusie

Niet uitgevoerde fusies (Goku + Dende en Goku + Hercule)

Fusie tussen Goku en Dende Fusie tussen Goku en Hercule

Fusion Dance


Saiyans kunnen tijdelijk fuseren door de 'Fusion Dance' uit te voeren. Beide vechters moeten wel ongeveer even groot zijn en hun power level moet even hoog zijn. De fusion dance moet exact gelijk gespiegeld uitgevoerd worden. De fusie wordt automatisch na 30 minuten beëindigd. Daarna moeten ze minimaal 1 uur wachten om opnieuw te kunnen fuseren. Als de Fusion Dance niet helemaal correct wordt uitgevoerd, kunnen er allerlei grappige vormen ontstaan, zoals een dikke luie vorm van Gotenks, een dunne vorm van Gotenks. Ook bij Gogeta zien we deze mislukte vormen, namelijk Thin Gogeta en Fat Gogeta.

Gotenks (Goten + Trunks)

Fusion dance
Thin Gotenks

De fusie tussen Goten en Trunks genaamd Gotenks komt onder andere voor in de Fusion Saga en DBZ Movie 12. Het uiterlijk van Goten en het karakter van Trunks overheersen in Gotenks. Hij is behoorlijk agressief, zit vol zelfvertrouwen (overschat zichzelf eigenlijk) en is meestal vrolijk.

Fat Gotenks
De mislukte fusie (Fat Gotenks)
Thin Gotenks
De mislukte fusie (Thin Gotenks)

Gogeta (Goku + Vegeta)

Hij komt alleen in DBZ Movie 12 en Dragonball GT voor. Er wordt gefuseerd om de vijand te kunnen verslaan. Het uiterlijk van Gogeta is meer van Vegeta en het karakter meer van Goku.

Namekian Fusion


Ook de Nameks kunnen fuseren. De fusie is permanent. Voorwaarde voor de fusie is dat beiden personen van Namek moeten komen en dat ze allebei bereid zijn om te fuseren. Daarvoor legt de één legt zijn hand op de borst van de ander.

Piccolo (Piccolo + Nail)

In de Frieza Saga neemt Piccolo de zwaargewonde Nail in zijn lichaam op, zodat deze overleeft en ze samen misschien sterk genoeg zijn om Frieza te verslaan. Piccolo en Nail

Piccolo (Piccolo + Kami)

De gefuseerde Namek kan gescheiden worden, als het echt gewild is. In het geval van Piccolo en Kami kan dat niet, omdat ze ooit dezelfde persoon waren. De Super Namek die ze zo geworden zijn is veel sterker dan één van hen apart. Kami en Piccolo fuseerden in een tijd van nood, in de Androids Saga. Was het niet nodig geweest, dan hadden ze het nooit gedaan, ze konden elkaar namelijk niet uitstaan. De Super Namek wordt in de serie gewoon Piccolo genoemd en blijft nu voor altijd gefuseerd. Piccolo en Kami

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?