Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Ki / Energie

Hier vind je alles dat je moet weten over ki.

Ki-aanvallen

Een ki-aanval is een energiebundel of -bal gemaakt door de aanvaller. Voor de verschillende soorten aanvallen moeten verschillende technieken worden gebruikt. Voor de uiterst gecompliceerde armbewegingen die daarbij horen, is een flinke dosis concentratie vereist. De meeste strijders hebben hun eigen aanvalstechnieken, zoals Kamehameha, Kaio-Ken, Spirit Bomb, Masenko, etc. Deze technieken kunnen worden gebruikt in het gevecht of om snel nieuwe kracht te verzamelen. Ki is pure energie en kan dus ook worden gebruikt voor andere dingen waar je energie voor nodig hebt. Maar om een ki-aanval te kunnen doen, moet je eerst energie verzamelen en hoe meer kracht je hebt, hoe sneller dat gaat.

Ki bepalen

Sommige mensen kunnen ki waarnemen zonder dat ze daarvoor geavanceerde apparatuur nodig hebben. Ze sluiten hun ogen, kijken globaal in de richting van de kracht die ze hopen waar te nemen en doen hun best die te voelen. Om de kracht te voelen, moeten ze proberen het niveau ervan in te schatten. Als ze bijvoorbeeld te hoog zoeken, kunnen ze mensen met weinig kracht, zoals mensen die op het punt staan te sterven, niet waarnemen. In de confrontatie met veel strijders is dit van groot belang, aangezien zij kunnen aanvoelen hoe sterk hun tegenstander is. Het probleem is alleen dat je de exacte omvang van de kracht meestal niet goed kunt bepalen. Wel kun je meestal redelijk aanvoelen of het boven of onder je eigen niveau ligt. Het voordeel is dat het niks kost, in tegenstelling tot de dure scouters. Door het waarnemen van de ki van een tegenstander kunnen vijandelijke aanvallen worden ontweken. De meeste mensen en aardbewoners beheersen deze techniek, even als Vegeta die het van hen heeft geleerd. De meeste slechteriken missen deze vaardigheid echter: niemand heeft het ze ooit geleerd en zelf hebben ze het nergens opgepikt.

Scouters

Dit is andere methode om ki-niveaus te kunnen waarnemen. Met een scouter kun je van iedereen de exacte kracht meten. Het enige dat je hoeft te doen, is de scouter op iemand richten. Na het indrukken van een paar knoppen, krijg je een overzicht van zijn krachtsniveau en de eventuele speciale technieken die hij of zijn ras beheerst. Een scouter is een soort headset die voor het oog wordt gedragen. De meeste hebben een soort display van groen glas. Als de waargenomen kracht te groot is of sneller toeneemt dan het apparaatje kan registreren, wordt de drager door een kleine, verder onschuldige, explosie gedwongen zijn scouter af te zetten. Scouters zijn duur en moeilijk te krijgen. Het is dus niet altijd mogelijk een vernietigde scouter direct door een nieuwe te vervangen. Scouters kunnen ook worden gebruikt voor communicatie op afstand. Je kunt er gesprekken met anderen mee voeren, zelfs als die zich aan de andere kant van een sterrenstelsel bevinden. In principe kun je beter een scouter gebruiken dan vertrouwen op je zintuigen.

Ki verbergen

Een selecte groep mensen is in staat hun ki te verbergen. Zo lijkt het alsof ze een stuk minder sterk zijn dan in werkelijkheid het geval is. Je kunt deze techniek gebruiken om vijanden af te schudden of om ervoor te zorgen dat ze je onderschatten. Vooral aardbewoners zijn er goed in, maar ook Vegeta is er in geslaagd zich deze vaardigheid eigen te maken door het van hen af te kijken. De truc is in de praktijk al vaak toegepast en zelfs de meest intelligentie wezens hebben zich erdoor in de luren laten leggen.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?