Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Broly

BrolyLang geleden werd op de planeet Vegeta een baby geboren met een uitzonderlijk hoog power level van 10.000. Zijn naam was Broly. King Vegeta gaf het bevel de baby en zijn vader Paragus te doden, want zijn kracht was te groot en hij deed prins Vegeta maar zwak lijken. Vlak voordat het bevel uitgevoerd werd, onderging Broly een traumatische ervaring: De baby in de kribbe naast hem maakte hem aan het huilen door zijn eigen gehuil. De naam van die baby was Kakarot. Sinds die dag haat Broly Kakarot, wat aansluit bij een oude Saiyan legende (de baby die aan het huilen wordt gemaakt zal dat/degene haten die hem in aan het huilen bracht).

Het bevel werd niet goed uitgevoerd; Broly en Paragus werden voor dood achtergelaten, maar ze leefden nog. Toen Frieza de planeet Vegeta opblies zorgde Broly's uitzonderlijke kracht ervoor dat hij zichzelf en zijn vader kon redden. In de jaren die volgden werd Broly steeds sterker en verwoestte hij een groot deel van het universum als de 'Legendary Super Saiyan'. Op den duur wist Paragus hem in bedwang te krijgen door middel van een mechanisme dat zijn krachten onder controle hield.

Paragus wilde wraak nemen op de overgebleven Saiyans, gezien het feit dat King Vegeta hem en zijn zoon wilde doden. Bovendien waren zij de enige die konden voorkomen dat Broly en hij het hele universum zouden overnemen. Dus zocht hij een waardeloze planeet uit en ging naar de aarde, dat is wanneer we hem het eerst zien, in DBZ Movie 8.

Wanneer Paragus naar de aarde komt zoekt hij Vegeta op en hij vertelt hem dat hij de planeet Vegeta heeft herbouwd: New Vegeta! Hij wil er weer een groot rijk van maken. Ook bedreigt de Legendary Super Saiyan de planeet, daarom heeft hij Vegeta nodig. Vegeta, Trunks, Goku, Gohan, Piccolo, Master Roshi, Oolong en Krillin volgen Paragus naar de planeet. Daar ontmoeten ze Broly, een zwak lijkende rustige jongeman. Al snel komen de Z-fighters erachter dat Paragus hen in de maling heeft genomen; de planeet is waardeloos. Paragus onthult dan dat hij de planeet heeft uitgekozen omdat er een meteoriet aankomt die de planeet zal verwoesten met hen erop. Hijzelf zal een basis op aarde gaan maken. Plotseling kan Paragus Broly niet meer houden. Gedreven door zijn haat tegen vooral Kakarot (Goku) roept hij zijn krachten op en begint te vechten. Wanneer Paragus dan maar alleen van de snel ontploffende planeet wil vluchten, perst Broly hem in zijn Saiyan Spacepod fijn. De dood volgt snel.

Goku, Gohan, Vegeta, Trunks en Piccolo worden allemaal verslagen door Broly, die zelf de Legendary Super Saiyan blijkt te zijn. Uiteindelijk geven Gohan, Vegeta (hoewel eerst aarzelend), Trunks en Piccolo hun energie aan Goku, die Broly met een energiebal wegschiet. De Z-fighters vluchten van de planeet af en de planeet ontploft. Iedereen gaat er van uit dat Broly dood is.

Maar niets blijkt minder waar! In DBZ Movie 10, een jaar of zeven later, stort Broly in een Saiyan Spacepod zwaargewond neer op aarde. Al snel is hij weer op krachten en hij neemt het op tegen Goten, in wie hij Kakarot ziet, Trunks, Gohan en Videl. Uiteindelijk lijkt hij verslagen te zijn wanneer hij in een lavastroom terechtkomt, maar hij overleeft het. Videl is inmiddels verslagen, de anderen zijn gewond en alleen Gohan lijkt nog echt in het gevecht te zitten. Dankzij de draak keert Goku even terug op aarde en samen met Goten en Gohan vuurt hij een Kamehameha af op Broly, dit wordt de Perfect Kamehameha genoemd. Broly sterft deze keer echt

Broly keert nog terug in DBZ Movie 11, als een biostrijder, gecreŽerd uit het bloed van de originele Broly. Niemand kan hem aan, maar uiteindelijk maakt de biokrijger contact met zeewater en versteent. Goten en Trunks blazen hem vervolgens op, wat werkelijk het einde voor de krachtpatser betekent.

Of Broly nou echt de Legendary Super Saiyan is? Volgens de DBZ Movies wel, maar de meeste mensen geloven dat het Goku is, waaronder ikzelf. Maar dat is een discussie die ik hier verder buiten laat.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?