Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Frieza

FriezaFrieza is één van de belangrijkste vijanden uit Dragonball Z. Hij behoort tot het ras der Changelings en hij heeft vier vormen, oplopend in kracht. Voor lange tijd is hij de sterkste in het universum. Hij en zijn familie zitten in de planetenhandel, wat wil zeggen dat ze de bevolking van een planeet uitroeien en de planeet doorverkopen. De vraag naar planeten wordt op den duur zo groot dat Frieza de Saiyans onderwerpt en hen planeten voor hem laat veroveren. Dit gaat lange tijd goed, maar de Saiyans worden door hun vele gevechten steeds sterker, en komen qua kracht steeds dichter in de buurt van Frieza's elitetroepen. Frieza begint te vrezen dat er op een dag een Saiyan op zal staan om hem te verslaan, dus besluit hij om de planeet Vegeta te vernietigen. Zeven Saiyans ontkomen aan dit lot; Goku, Vegeta, Nappa, Raditz, Turles, Paragus en Brolli.

Vele jaren later gaat Frieza naar Namek, omdat hij heeft gehoord over de Dragon Balls en onsterfelijkheid wil wensen. Hij heeft pech: Gohan, Krillin en Vegeta weten de Dragon Balls te bemachtigen en met de hulp van Goku falen al zijn troepen (zelfs de Ginyu Force) in het gevecht tegen hen. Uiteindelijk gaat hij zelf het gevecht aan met de Z-fighters en tijdens het gevecht gaat hij naar zijn vierde en sterkste vorm. Hij kan de Z-fighters aan totdat de Saiyan Goku op het slagveld verschijnt. Als hij op den duur zelfs een Super Saiyan wordt, wordt Frieza's ergste nachtmerrie waarheid; hij wordt verslagen door een Saiyan. Maar hier eindigt Frieza's verhaal nog niet...

Tussen de brokstukken van de vernietigde planeet Namek zweeft Frieza op sterven na dood. Gelukkig voor hem pikt zijn vader King Cold hem op met zijn ruimteschip en lappen zijn technici hem weer op. Hij is nu grotendeels een robot, en sterker dan ooit tevoren! Cyborg Frieza en King Cold trekken naar de aarde om wraak te nemen op Goku, maar daar komen ze Future Trunks tegen, die ze zonder al te veel moeite verslaat. Frieza belandt uiteraard in de hel, maar keert nog een keer terug naar de aarde in Movie 12, waar Gohan hem met een enkele klap verslaat.

In Dragonball GT neemt Frieza het samen met Cell in de hel nog één keer op tegen Goku, maar hij wordt weer verslagen. Daarna zien we Frieza niet meer.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?