Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Goku

GokuGoku is de hoofdpersoon van de Dragonball trilogie. Behalve dat is hij uiteindelijk ook de sterkste niet-gefuseerde krijger van de series. Goku is de zoon van de Saiyan Bardock en hij is zelf ook een volbloed Saiyan. Zijn Saiyannaam is Kakarot. Bij zijn geboorte was hij erg zwak, vandaar dat hij naar een planeet met zwakke inwoners werd gestuurd met het doel deze te veroveren: de Aarde! Op aarde vergat hij zijn doel door geheugenverlies na een val. Hij werd opgevoed door een oude man genaamd Gohan en hij ging van de aarde en haar inwoners houden.

Net als alle Saiyans met een staart kan ook Goku bij volle maan in een Oozaru veranderen. In deze vorm doodt hij per ongeluk zijn adoptief grootvader Gohan. Hij woont een tijd alleen, totdat hij Bulma ontmoet aan het begin van Dragonball. Samen met haar raakt hij in allerlei avonturen verzeild en leert hij nieuwe vrienden kennen als Krillin, Yamcha en Tien. Ook gaat hij in de leer bij Master Roshi en doet hij mee aan World Tournaments. In Dragonball verslaat Goku ook grootheden als General Tao en Piccolo Daimaoh. Tegen het einde van deze serie is hij een volwassen man geworden en trouwt hij met Chi-Chi. Samen met haar krijgt hij een zoon: Gohan.

Aan het begin van Dragonball Z komt Goku's broer Raditz naar de aarde en door hem leert Goku zijn achtergrond kennen. In het gevecht tegen Raditz, waarin Goku samenwerkt met zijn rivaal Piccolo, offert de held zich op om Raditz te verslaan. In het hiernamaals wordt hij getraind door King Kai, om de naderende Nappa en Vegeta weerstand te bieden. Weer in leven (dankzij de Dragon Balls) verslaat hij het duo en worden Vegeta en hij rivalen.

Op Namek bereikt Goku in het gevecht tegen Frieza als eerste Saiyan in duizend jaar het Super Saiyan level. Na de gevechten met de Androids teistert een nieuw gevaar de aarde: Cell. Goku traint met Gohan in de Hyperbolic Timechamber en bereikt daar de levels van Ascended Super Saiyan en Ultimate Super Saiyan. Tijdens de Cell Games offert Goku zich weer op en deze keer keert hij niet terug tot leven. In het hiernamaals traint hij verder en bereikt hij de levels van Super Saiyan 2 en Super Saiyan 3.

Na zeven jaar keert hij terug op aarde, in eerste instantie voor het 25e World Tournament. Een nieuwe vijand duikt echter op: Majin Buu. Ook blijkt Goku een tweede zoon te hebben, die vlak na zijn dood werd geboren: Goten. In het gevecht tegen Majin Buu krijgt Goku zijn leven terug van Elder Kai en na onder andere een fusie met Vegeta, verslaat hij de uiteindelijke vorm van Majin Buu. Tien jaar later vertrekt Goku met Uub (Buu's re´ncarnatie) om te trainen en weer tien jaar later begint Dragonball GT...

In deze serie krijgt Goku de titel van 'Legendary Saiyan', omdat hij als enige op eigen kracht het Super Saiyan 4 level bereikt (na Golden Oozaru te worden). Goku verslaat in deze serie machtige vijanden als Bebi en Hell Fighter 17. Aan het einde van Dragonball GT geeft Goku zijn leven om de mensen op aarde terug te wensen. Na honderd jaar rust herrijst hij als 'Guardian of the Dragon Balls' en woont hij het gevecht bij tussen zijn nageslacht en dat van Vegeta.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?