Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Master Roshi

Master RoshiVele jaren voordat de Z-fighters zelfs maar geboren zijn, traint Master Roshi onder meester Mutaito, samen met Master Shen. Als na enkele jaren van training Piccolo Devil de aarde terroriseert sluit Mutaito hem op in een rijstkoker, door middel van de Mafuba-techniek die hij eerder ook aan Master Roshi heeft geleerd. Door de dodelijke techniek sterft meester Mutaito en zijn leerlingen, die behoorlijke rivalen zijn, gaan ieder hun eigen weg.

Niet veel later hoort Roshi van ene Korin en zijn heilige water, en hij zoekt hem op. Het kost hem vervolgens drie jaar om zijn heilige water te pakken te krijgen. Bij zijn vertrek uit Korin's Tower schenkt Korin hem de vliegende wolk Nimbus. Na dit gebeuren vestigt Master Roshi hij zich op een eiland, waar hij later ook Turtle ontmoet. Master Roshi blijft trainen en wordt de sterkste krijger ter wereld. Hij vindt ook de Three Star Dragon Ball. Ook neemt hij enige tijd later twee leerlingen: Gohan (Goku's adoptie grootvader) en Ox-King. Beide krijgers ronden hun training succesvol af. Tegen die tijd beheerst Roshi de Kamehameha-techniek ook volledig (wat hem vijftig jaar heeft gekost!). Dit alles vond plaats voor de Dragonball trilogie.

Tientallen jaren later ontmoet Master Roshi Goku , wanneer hij Turtle terug komt brengen, de schildpad was namelijk verdwaald. Roshi geeft Goku als dank Nimbus. We zien ook zijn perverse aard als hij Bulma de Three Star Dragon Ball geeft als ze haar rokje omhoog doet. Wanneer Ox-Kings paleis enkele dagen later in brand staat, dooft Roshi met zijn Kamehameha het vuur. Goku is ook ter plekke en hij doet de Kamehamea (erg zwak) na. Master Roshi schikt hiervan en hij besluit Goku, die opgevoed blijkt te zijn door zijn ex-leerling Gohan, in de leer te nemen. Niet veel later komt ook Krillin bij hem trainen. Ook trekt Lunch bij hem in. Na een zware, maar effectieve, training doen de jongens mee aan het 21e World Tournament. Omdat Master Roshi bang is dat zijn leerlingen arrogant worden neemt hij zelf ook deel aan het toernooi, vermomd als Jackie Chun. In de finale moet hij het opnemen tegen Goku, van wie hij maar net wint. Na het toernooi vertelt Roshi Goku en Krillin dat hij hen niets meer kan leren en hij neemt Yamcha als nieuwe leerling aan. Hij neemt ook deel aan het 22e World Tournament, maar geeft op in de halve finale. Wanneer Piccolo Devil terugkeert zoekt Master Roshi hem op en hij gebruikt de Mafuba techniek op hem. De techniek mislukt en Roshi sterft voor niets. Nadat Goku Piccolo Devil verslagen heeft wordt Master Roshi teruggewenst met de Dragon Balls. Hij neemt niet meer deel aan World Tournaments en wordt langzaam maar zeker door de Z-fighters gepasseerd in kracht.

In Dragonball Z heeft Master Roshi een passieve rol. Hij leeft op zijn eiland in Kame House, leest wat pornoboekjes en helpt soms eens met dingen als het verzamelen van Dragon Balls. Na de Cell Games trekken Krillin en Android 18 bij hem in. In de Fusion Saga wordt hij opgegeten door Majin Buu. Later wordt hij voor de tweede maal teruggewenst met de Dragon Balls.

Ook in Dragonball GT heeft Master Roshi maar een kleine rol. Na Goku's afscheid aan het einde van de serie leeft hij voor zover wij weten in vrede verder op zijn eiland.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?