Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Tekenles Majin Buu

Het hoofdProbeer eerst geometrische vormen te zien in wat je wilt gaan tekenen en schets met potlood de vormen waaruit het hoofd is opgebouwd. Voeg details toe gebaseerd opde positie van de vormen. Maak je geen zorgen over lijnen die elkaar overlappen. Als je tevreden bent over je resultaat kun je de definitieve lijnen met inkt tekenen en de hulplijnen weggummen.

GelaatsuitdrukkingenNu je ht tekenen van het hoofd een beetje onder de knie begint te krijgen, wordt het tijd om eens wat te experimenteren met gezichtsuitdrukkingen.

Het lichaam

Ben je er klaar voor om het volledige figuur van Majin Buu te tekenen? Om verder te gaan is het belangrijk dat je begrijpt hoe het figuur is opgebouwd. Net zoals jezelf een skelet hebt, heeft ook het figuur dat je wilt gaan tekenen een skelet!

Stapje voor stapje moeten we het figuur gaan opbouwen, zodat de kans op fouten minder wordt en het figuur er beter en spannender uit gaat zien.

De maten

Het eerste dat we doen is het maken van een stokjes model van Majin Buu in een actieve/aggressieve houding. Nadat je de houding hebben bepaald, schets je het figuur in de juiste verhoudingen.

Wees niet bang om te experimenteren met de houding. Denk eraan dat het belangrijkste van de tekenles is dat je er plezier aan beleefd!

Details toevoegen

Nu kun je langzaam aan je figuur wat meer inhoud gaan geven. Stapje voor stapje bouw je de figuur verder op door spiermassa en kleding toe te voegen waardoor het karakter steeds realistischer wordt. Door steeds meer details toe te voegen krijgt het karakter steeds meer zijn individuele persoonlijkheid.

De definieve versie met inkt

Als je tevreden bent over je potloodtekening tot dusver, kun je beginnen om je definitieve tekening met inkt te maken. Pas goed op dat je natuurlijk alleen de echte lijnen in inkt doet en niet de nog volop aanwezige hulplijnen.

Ook in dit stadium kun je volop experimenteren met verschillende soorten inkt of pennen.

Als laatste gum je alle hulplijnen weg.

Tijd om te kleuren

Nu je inkttekening klaar is kun je hem in gaan kleuren (hoeft natuurlijk niet als je dat niet wilt). Of als je een computer hebt kun je je tekening inscannen en hem met een grafisch programma inkleuren.

Denk erom dat er twee dingen heel belangrijk zijn:
1) Oefening baart kunst
2) Heb plezier in het tekeningen

Klik hier om een grotere versie van het eindresultaat te zien!!!

Deze tekenles is een vertaling/bewerking door Dragonball Paradijs van een artikel dat is geschreven door Ben Dunn in de Beckett The Best of DBZ 1e kwartaal 2003.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?