Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

Tekenles SSJ Goku

Ben je ooit wel eens gaan zitten om een tekening te maken en heb je toen ooit het gevoel gekregen om ermee te stoppen omdat het gewoon niet wou zoals jij zou willen? Laat me je geruststellen, want dat gebeurt nagenoeg iedereen. Elke tekening die je ziet op internet of in een tijdschrift is meestal het resultaat van vele uren tekenen en proberen, keer op keer. Natuurlijk kan het heel frustrerend zijn, maar als je je doel goed voor ogen hebt zal het je uiteindelijk lukken om het gewenste resultaat te bereiken.

Een goede manier om een dynamisch eindresultaat te krijgen is om je initiŽle schetsen snel en losjes te houden. Teken meerdere schetsen, totdat je er een hebt die voldoet aan wat je in gedachten hebt. Deze schets wordt je startpunt voor het uitwerken van je definitieve tekening. Langzaam maar zeker voeg je meer details toe en voordat je het weet is je tekening af!

Om je te laten zien wat je staat te wachten, is hier een preview van het uiteindelijke plaatje van Goku die we gaan tekenen. Dus pak snel wat papier, slijp je potloden en haal die gum uit je mond! De Goku tekenles gaat beginnen. Maar vergeet niet dat het belangrijkste van alles is dat je het voor je plezier doet!

Saaie stotende vuist


Hier is een mogelijke eerste schets van Goku die op het punt staat een rake klap uit te delen. Helaas is deze tekening niet zo dynamisch. Eigenlijk is de tekening zelfs een beetje saai. Zo wat zouden we daaraan kunnen doen?
 

Dynamische stotende vuist


De eerste verandering is het vergroten van de vuist om de stotende beweging te overdrijven. Nu lijkt het erop dat Goku al zijn kracht en energie in de stoot legt.

Saaie stand van het linkerbeen


Deze close-up van het linkerbeen laat zien hoe het been eruit zou zien in een normale rennende stand. Omdat het been naar achteren wijst, is het heel gemakkelijk om het been over het hoofd te zien als onbelangrijk detail.
 

Dynamische stand van het linkerbeen


Nu wijst het been juist naar voren in een schoppende stand. Nu lijkt het erop dat Goku in de actie springt in plaats van dat het erop lijkt dat hij staat te wachten tot er iets gebeurt.

Hier is een "stokjes" figuur van Goku. Natuurlijk lijkt hij helemaal niet op Goku, maar het gaat om wat er in het plaatje staat. Hoofdgewrichten zoals schouders, ellebogen, heupen, knieŽn en enkels, zijn aangegeven met cirkels. Deze simpele tekening laat ons de basishouding zien van het karakter, zodat we er zeker van kunnen zijn dat de houding klopt voordat we de tekening verder gaan uitwerken.

We kunnen natuurlijk niet een magere Goku laten vechten voor de redding van het universum, dus laten we hem wat inhoud geven door het tekenen van cilinders, bollen en kubussen. In de tekening zie je hoe Goku's lichaam massa heeft gekregen door het gebruik van geometrische vormen. De kruisende lijnen op de bolvorm van het hoofd geven aan waar de ogen en de neus zullen komen en welke kant het figuur opkijkt. Denk eraan om de vormen in dit stadium simpel te houden. Niets hoeft nog perfect te zijn op dit moment. Blijf losjes en snel schetsen. Het is het gevoel van beweging waar we naar op zoek zijn en nog het afleveren van een meesterwerk.

Cilinders en andere geometrische vormen zijn prima om mee te beginnen, maar omdat we niet willen dat onze uiteindelijk tekening op een zwevende ballon lijkt, wordt het tijd om wat meer details toe te voegen.

In de volgende tekening zijn details en spieren toegevoegd. Veel mensen slaan deze belangrijke stap over en tekenen meteen een volledig geklede karakter zonder eerst aandacht te besteden aan de spieropbouw. Het is niet verstandig om dat over te slaan, omdat je zo een beter gevoel zult krijgen voor het tekenen van de lichaamsbouw. En denk eraan: papier is goedkoop, dus wees niet bang om een aantal mislukte tekeningen te produceren.

Nu is het tijd om de definitieve schets te maken, waarin Goku zijn kleren aan heeft. Teken eerst de buitenlijnen van de kleding, dan de grote details en als laatste de fijne details.

Zo, dat is het einde van de Goku tekenles. Neem even lekker een pauze, zodat je daarna weer lekker aan de slag kunt gaan om een paar honderd Goku tekeningen te maken om het een beetje in de vingers te krijgen!

Klik hier om een grotere versie van het eindresultaat te zien!!!

Deze tekenles is een vertaling/bewerking door Dragonball Paradijs van een artikel dat is geschreven door Bill Alger in de Beckett DBZ Collector van Mei 2001.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?