Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

001: Secret of the Dragon Ball

In een ver afgelegen land, ver over zee, vond een oude gevechtsmeester in de jungle een jongetje met een staart. De meester, genaamd Gohan, besloot de jongen op te voeden als zijn eigen zoon en noemde hem Goku. Gohan leerde Goku ook alle gevechtstechnieken die hij zelf beheerste. Toen Gohan op hoge leeftijd stierf, was Goku op zichzelf aangewezen en leefde en speelde in de jungle op zijn eigen nogal vreemde manier. Op zijn sterfdag gaf Gohan Goku een geschenk zodat Goku Gohan zou herinneren: een Dragon Ball.

Goku brengt zijn dag door net als altijd. Het is tijd voor het avondeten en hij gaat op jacht. Hij rijdt zorgeloos op een ton door de jungle. Hij ziet een aapje aan een tak hangen en zegt het gedag. Goku besluit eerst nog wat te trainen. Hij pakt een grote blok hout op, gooit het de lucht in en hakt het in stukken. Goku is tevreden met zijn werk.

Iets verderop is een auto onderweg. Een jong meisje genaamd Bulma stapt uit de auto. Ze zucht diep en besluit even te pauzeren en te genieten van het uitzicht. Dan pakt Bulma haar Dragon Radar uit haar zak, die aangeeft dat er een Dragon Ball in de buurt is. Dan rijdt Bulma weer verder.

Goku gaat op zoek naar eten. Hij pakt zijn staf en kijkt naar de Vier-ster Dragon Ball, die op een kussen in zijn huisje ligt. Goku gaat er naar toe en vraagt of zijn grootvader hem geluk wil brengen en vertrekt dan. Dan begint de Dragon Ball plotseling te gloeien. Goku is verbaasd en draait zich om, maar tegen die tijd is de Dragon Ball al gestopt met gloeien. Goku kijkt om en zegt dat hij weet dat zijn grootvader altijd over hem waakt en zegt dat hij zich geen zorgen moet maken. Dan vertrekt hij eindelijk, op zoek naar een lekkere grote vis! Goku gaat al springend de jungle in op zoek naar een geschikte rivier om te vissen. Onderweg plukt hij een appel van een boom en eet die lekker op. Hij gooit het klokhuis weg, die per ongeluk op de kop van een tijger terechtkomt. De tijger wordt kwaad! Hij ziet Goku en springt op hem af, klaar om hem op te eten. Goku kan net op tijd wegspringen en rent dan dolgelukkig weg. De tijger achtervolgt hem. Goku springt van een afgrond en de tijger ook. Goku weet zich aan een tak vast te houden, terwijl de tijger in het water valt. Goku lacht hem uit, maar dan breekt de tak en Goku valt ook in het water. Na een tijdje komt hij boven en besluit dat dit wel de perfecte plaats is om te vissen. Hij kleedt zich uit en gebruikt zijn staart als vislijn.

Na een tijdje heeft Goku beet: een immens grote vis! Goku schopt de vis knock-out en gaat dan blij terug op weg naar huis. Op die weg rijdt ook Bulma in haar autootje. Bulma ziet Goku en probeert te stoppen, maar dat lukt niet! Ze bots tegen Goku aan, die tegen een boom vliegt! Een boze Goku vindt het laf dat het "monster" hem van achteren heeft aangevallen en beveelt dat het monster uit zijn schulp te komen! Bulma vraagt zich verschrikt af wat de jongen van plan is. Goku tilt de auto, met Bulma erin, op en zegt dat het monster veel zwaarder is dan het eruit ziet en smijt het dan terug op de grond. Goku pakt zijn staf en zegt dat het niet uitmaakt of hij een monster is: hij zal niet toestaan dat het zijn vis afpakt. Bulma komt verschrikt de auto uit met haar handen omhoog en zegt dat ze geen monster is maar een mens! Goku springt nog op haar af, maar wanneer hij dit hoort twijfelt hij toch even. Bulma klimt uit haar auto en geeft Goku haar erewoord dat ze een mens is. Goku is er echter nog niet zo zeker van en staat nog altijd klaar om aan te vallen. Goku zegt Bulma te blijven staan waar ze staat en kijkt dan om haar heen. Bulma vraagt wat hij van plan is en Goku zegt dat hij haar niet vertrouwt omdat ze er anders uitziet dan hij. Bulma zegt dat dat komt omdat zij een meisje is en hij een jongen. Goku vraagt zich af wat dat is, omdat hij er nog nooit eentje ontmoet heeft. Bulma staat stomverbaasd en probeert Goku er toch van te overtuigen. Goku zegt dan dat zijn grootvader hem over meisjes heeft verteld, maar dat hij er nog nooit eentje heeft gezien. Goku legt ook uit dat hij een soort wees is en dat zijn grootvader hem heeft verteld dat als Goku ooit een meisje ontmoette, hij zo aangenaam mogelijk moest zijn. Bulma zegt dat dat een goede instelling is. Goku ziet dan Bulma's rokje en vindt het raar. Hij lift het omhoog met zijn stok en Bulma trekt het onmiddellijk naar omlaag en vraagt kwaad wat Goku van plan is te doen! Goku zegt dat hij gewoon wou kijken of ze een staart had. Goku denkt dan dat het langer duurt voor meisjes om een staart te laten aangroeien. In haar gedachten vindt Bulma Goku maar een vreemde gast.

Goku vraagt dan aan Bulma hoe ze erin geslaagd was dat lawaaierige monster te vangen. Bulma zegt dat het geen monster is maar een auto. Goku gaat op onderzoek uit en denkt dat Bulma het wel zal weten, maar hij vindt het er toch als een monster uitzien. Bulma zegt tegen Goku dat hij er zeer sterk uit ziet voor zo'n klein kind. Goku zegt dat dat komt omdat zijn grootvader hem heeft getraind om te zijn als staal. Goku nodigt haar uit om te komen kijken waar hij woont. Bulma vindt het goed. Goku pakt zijn vis op. Bulma pakt haar Dragon Radar en realiseert zich dat het goed mogelijk is dat de Dragon Ball in Goku's huis kan liggen. Goku nodigt Bulma ook uit om samen met hem de vis op te eten, want Bulma is volgens Goku veel te mager en er zouden wel wat kilootjes bij mogen. Bulma wordt eerst kwaad, maar neemt het daarna op als een compliment en dan gaan ze weg. Onderweg vraagt Bulma naar Goku's naam, want dat weet ze nog niet. Goku zegt dat zijn naam "redder van levens" betekent. Goku vraagt ook Bulma's naam. Ze zegt het en Goku begint te lachen, hij vindt het een zeer rare naam. Dan komen ze bij Goku's huis en Goku zegt Bulma even te wachten. Goku ziet de Dragon Ball weer gloeien en Bulma vraagt wat er is. Goku zegt dat het zijn grootvader is die tegen hem praat. Bulma vindt het maar raar want ze hoort niemand en ziet dan de Dragon Ball liggen. Ze duwt Goku aan de kant en pakt hem blij op. Goku wordt kwaad en eist dat Bulma zijn grootvader teruggeeft. Bulma vraagt verbaasd of Goku denkt dat dit zijn grootvader is. Goku zegt dat de Dragon Ball iets is wat zijn grootvader gaf voor hij stierf en dat de Dragon Ball zeer waardevol voor hem is. En als hij schijnt denkt Goku dat zijn grootvader hem iets wil vertellen. Bulma laat nog twee andere Dragon Balls zien, de Vijf-ster en de Twee-ster. Goku is stomverbaasd en denkt dat Bulma ze van zijn grootvader moet hebben gekregen. Bulma legt uit dat er in totaal zeven Dragon Balls zijn en die van Goku gereageerd moet hebben op die van haar. Goku en Bulma leggen ze op een tafel en de drie Dragon Balls beginnen te gloeien. Bulma legt ook uit dat de Dragon Balls magie bevatten en als ze in verkeerde handen vallen het het einde van de wereld zou kunnen betekenen. Goku staat stomverbaasd te staren naar zijn Dragon Ball.

Ondertussen hebben de slechte keizer Pilaf en zijn dienaren Shao en Mai ook een Dragon Ball gevonden in een oude ru´ne. Ze gaan er op af en Pilaf pakt de Eén-ster Dragon Ball op. Dan valt er een standbeeld op Pilaf met een doodskop erin en Pilaf schrikt zich rot! Hij denkt dat het een vijand is en duwt het beeld omver. Pilaf kijkt nog stommer als hij merkt dat het maar een standbeeld is en geen vijand zoals hij dacht. Pilaf verandert het onderwerp en zegt dat hij nu klaar is om zijn wens te doen. Mai legt uit aan Pilaf dat het niet zo gemakkelijk zal zijn, want er moeten zeven Dragon Balls zijn om een wens uit te voeren. Pilaf is droevig omdat hij nu nog meer moet zoeken. Mai beurt Pilaf op door te zeggen wat hij allemaal kan wensen en zo de heerser over de hele wereld kan worden! Pilaf begint te lachen en krijgt weer moed en besluit onmiddellijk verder te gaan zoeken!

Ondertussen begint Goku te beseffen wat er allemaal aan de hand is. Bulma legt uit dat de laatste keer dat er gewenst is, iemand koning is geworden en de Dragon Balls toen wegvlogen en zich nu ergens op een plek over de hele wereld verspreid bevinden. Het is heel lang geleden sinds iemand de Dragon Balls heeft gezien. Goku vraagt wat Bulma's wens is. Ze wil het nog niet vertellen aan Goku, maar het is wel het prettigste wat ieder meisje zou willen. Bulma vraagt of ze de Dragon Ball kan krijgen, maar Goku wil dit niet doen omdat zijn grootvader hem het gegeven als herinnering aan hem. Bulma stelt voor een foto van de Dragon Ball te maken en die aan Goku te geven, maar dat wil hij ook niet. Bulma zegt dat het niet uitmaakt en ze dan partners kunnen worden en samen naar de andere Dragon Balls op zoek kunnen gaan. Goku is er niet zeker van, maar Bulma kan hem ervan overtuigen het toch te doen door te zeggen dat zijn grootvader dan erg trots op hem geweest zou zijn als ze zo avonturen beleven en grote gevaren trotseren. Goku besluit mee te gaan, maar hij houdt zijn Dragon Ball bij zich. Bulma zegt dat dat goed is en denkt in zichzelf dat Goku een goede bodyguard zal zijn en als ze klaar zijn met zoeken zij eindelijk kan wensen voor het perfecte vriendje! Dan vertrekken ze en Goku vraagt zich af waar ze gaan beginnen met zoeken. Bulma laat haar Dragon Radar zien en legt uit dat het is afgesteld op de signatuur van een Dragon Ball en enkel afgaat als er een Dragon Ball in de buurt is. Goku zegt dan maar te vertrekken, maar Bulma zegt dat ze niet zal gaan wandelen, want Goku heeft immers haar wagen vernield. Bulma heeft een oplossing en zegt dat capsule 9 wel goed zal zijn en tovert een scooter te voorschijn! Goku denkt dat Bulma een soort heks is, maar Bulma legt uit dat iedereen in de stad van die capsules heeft. Goku vindt het nog steeds verdacht en geeft er een tik tegen met zijn stok, maar Bulma krijgt er genoeg van en zegt dat Goku op haar zenuwen begint te werken. Hij moet haar vertrouwen en op de scooter springen, wat Goku dan ook doet. Dan vertrekken ze op topsnelheid en Goku vindt het fijn!

Bulma stopt dan even, want ze moet plassen. Goku begrijpt er weer niets van en wil met haar meegaan, maar dat wil Bulma natuurlijk niet en ze verdwijnt achter een rots. Dan schreeuwt Bulma dat Goku onmiddellijk moet komen. Dat doet Goku en ziet dat Bulma is gevangen genomen door een enorme pterodactylus! De vliegende dinosaurus vraagt wie hij is. Hij is niet van Goku onder de indruk en bindt hem vast aan een rots. Bulma schreeuwt om hulp en Goku maakt zichzelf los met zijn staart. Hij besluit de motor van Bulma te gebruiken om tot bij de dinosaurus te komen. Goku weet echter niet hoe het ding werkt, maar dan heeft hij het door en gaat op topsnelheid. Hij vliegt van een helling hoog de lucht in, tot zeer dicht bij de pterodactylus. Het is echter juist niet dichtbij genoeg en de motor valt naar beneden. Goku springt van de motor af. Hij pakt zijn staf en zegt "Powerpole, extend!" Zijn staf wordt veel langer dan normaal, tot hij de pterodactylus heeft bereikt. Goku slaat de dinosaurus ermee op de kop en die laat Bulma vallen. Goku gooit Bulma zijn staf en landt veilig op de grond en de pterodactylus belandt in een ravijn. Goku vraagt zich af waar Bulma is en ziet haar aan een tak hangen. Goku maakt haar los en dan reizen de twee helden weer verder.

Geschreven door: Nick Summers

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?