Dragonball Paradijs
Dragonball Paradijs
De Site
Nieuws
Links
Samenvattingen
  & Screenshots
Dragonball
DragonballZ
DragonballGT
Movies/Specials
Info
Doden Lijst
Dragon Balls
Fusion
Karakters
Ki / Energie
Power Levels
Saiyan Vormen
Plaatjes
Kleurplaten
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Tekenles
Ruilkaarten
Dragonball
Hero Collection 1
Hero Collection 2
DBZ Serie 1
DBZ Serie 2
DBZ Serie 3
DBZ Serie 4
DBZ Chromium
Spelregels (CCG)
Saiyan (CCG)
Frieza (CCG)
Trunks (CCG)
Androids (CCG)
Cell (CCG)
Cell Games (CCG)
World Games (CCG)
Babidi (CCG)
Buu (CCG)
Fusion (CCG)
Kid Buu (CCG)
Multimedia
Midi Files
Titelsongs
Games
The Legacy of Goku
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Quiz
Contact
E-mail

222: Final Atonement

Trunks en Goten willen Vegeta gaan helpen die in gevecht is met Buu. Piccolo wil ze stoppen, maar Trunks, als Super Saiyan, vliegt al weg. Wel kan hij Goten, die ook Super Saiyan geworden is, bij zijn arm vastpakken. Goten zegt dat Piccolo hem wel had laten gaan als hij Gohan was. Piccolo is geschokt, en zijn greep verslapt. Ook Goten vliegt weg.

Babidi zweeft lachend in de lucht, en schrikt als Trunks en Goten hem voorbij vliegen. Majin Buu stampt op Vegeta, die nog steeds in een roze smurrie vastzit. Trunks schopt Buu weg door wat bergen heen, en haalt samen met Goten Vegeta uit de smurrie. Babidi vraagt zich af wie die twee kinderen zijn, maar lacht dan, ze maken toch geen verschil in het gevecht tegen Buu.

De Super Saiyan Vegeta ligt zwaargewond op de grond, en is op veel plaatsen bedekt met bloed. Trunks probeert zijn vader wakker te krijgen en Goten vraagt hem of Vegeta nog leeft. Trunks schreeuwt dat hij uiteraard nog leeft, hij is de sterkste man ter wereld! Goten zegt dat hij wel zwaargewond is. Trunks zegt boos dat zijn moeder hem vertelde dat zijn vader de prins van alle Saiyans was. Goten schrikt daarvan, een prins. Trunks vervolgt dat een prins niet kan verliezen van een stom monster. Vegeta komt bij, en ziet zijn zoon Trunks. De twee kinderen kijken hem lachend aan. Vegeta komt met pijn en moeite overeind en vraagt boos waar Majin Buu is.

Babidi ziet het lachend aan. Het was een stuk pijnlozer voor Vegeta geweest als hij gewoon was gestorven. Zijn Majin Buu is onoverwinnelijk, en nu gaat hij hen allen opeten! Een stem achter Babidi zegt dat dat niet zal gebeuren. Het is Piccolo, die zegt dat wat Babidi en dat monster hebben gedaan onvergeeflijk is. Babidi vraagt hem wie hij is en zegt dat hij er mooi groen uitziet. Maar dat is niet zo verwonderlijk, hij heeft Majin Buu aan het werk gezien en is groen van woede! Piccolo beledigt Babidi door te zeggen dat hij er altijd zo uitziet, en dat Babidi zichzelf niet hoeft op te hemelen. Babidi dreigt Buu op Piccolo af te sturen. Dat vindt de Namek best, dan kan het monster blij aanzien hoe zijn meester pijn lijdt, als de kleine worm die hij is. De tovenaar zegt dat Piccolo spijt van zijn woorden zal krijgen. Piccolo is niet onder de indruk, en beveelt Babidi zijn monster te roepen, zodat hij hem kan zien sterven.

Piccolo valt Babidi aan, maar de tovenaar vormt een schild rond zijn lichaam, en de slag van Piccolo doet hem niks. Vervolgens vuurt hij een groene smurrie op Piccolo af, en lacht. De groene smurrie laat de spieren van Piccolo opzwellen. De krijger blaast het goedje van zich af en Babidi wordt boos en bang. Hij vlucht weg naar benenden en roept Majin Buu. Piccolo komt bij hem op de grond en Babidi vormt weer een schild rond zijn lichaam. Als Piccolo het schild aanvalt zegt Babidi dat als Piccolo hem vermoordt er niemand is om Majin Buu te beheersen of te verzegelen. Het monster zal alles vernietigen! De groene Z-krijger zegt dat het niet uitmaakt of Babidi leeft of niet en breekt het schild met zijn hand. Babidi vliegt weer omhoog, en Piccolo verschijnt achter hem. Hij zegt de slechte tovenaar vaarwel en slaat hem in tweeën. In twee stukken valt Babidi in een krater. Piccolo spuugt op de grond.

Buu komt onder het puin vandaan waar Trunks hem in schopte. Hij zorgt voor een explosie rond hem en zegt dat hij boos is. Piccolo kijkt naar beneden, waar de inmiddels weer opgestane Vegeta staat met Goten en Trunks. Vegeta zegt tegen Trunks dat hij goed voor zijn moeder(Bulma) moet zorgen, en glimlacht. Trunks kijkt naar zijn vader, die met een vastberaden trek op zijn gezicht in de verte kijkt.

Goku ligt verderop verslagen en bewusteloos op de grond. Wat stofwolken trekken langs hem. In het bos ligt een ook bewusteloze Gohan, omringd door wat nieuwsgierige dieren. Wat eekhoorntjes snuffelen aan hem, maar krijgen geen reactie.

Trunks kijkt nog steeds naar zijn vader en vraagt hem waarom hij zei dat Trunks voor zijn moeder moet zorgen. Gaat hij soms weg? Vegeta zegt dat de twee jongens moeten vertrekken en ver weg moeten gaan. Vegeta zal alleen met Buu vechten. De twee jonge Super Saiyans gaan daar fel tegenin, Vegeta wil toch niet vermoord worden?! Trunks en Goten kunnen hem helpen. De trotse Saiyan prins zegt dat het te gevaarlijk voor hen is, hij zal het alleen beëindigen. Trunks en Goten worden enthousiast, ze kunnen met zijn drieën Majin Buu verslaan, ze zijn sterk! Ze kunnen het zelfs doen zonder Vegeta's hulp! Plotseling stoppen de twee verschrikt als ze Vegeta's gezicht zien. Ze houden hun handen voor hun mond.

Vegeta begint emotioneel te worden. Trunks is zijn enige zoon, en sinds hij een baby was heeft hij hem niet één keer vastgehouden. Trunks kijkt verbaasd naar zijn vader en deinst terug als Vegeta hem vraagt bij hem te komen. Trunks vraagt zich af wat er mis is met zijn vader als hij hem tegen zich aandrukt en knuffelt. Trunks vindt het gênant, en wil dat zijn vader stopt. Toch lacht hij. Vegeta kijkt naar zijn zoon en Goten staat naar de vader en de zoon te kijken, en steekt zijn duim in zijn mond. Na een tijdje zegt Vegeta dat er iets is wat Trunks moet weten, Vegeta lacht, Trunks, zijn zoon, heeft hem trots gemaakt. Als Trunks verbaasd op kijkt slaat Vegeta hem met een klap in zijn nek bewusteloos, en hij krijgt weer zijn normale haarkleur.

Piccolo kijkt het aan, terwijl Goten boos wordt. Hij snapt niet dat Vegeta dat kon doen, is hij gek geworden!? Hij schudt Vegeta heen en weer totdat Vegeta hem met een klap in zijn buik ook bewusteloos slaat. Ook Goten heeft weer zijn normale haarkleur terug. Krillin, die achter een rots zit en alles heeft gezien, schrikt. Piccolo landt op de grond en hij en Vegeta kijken elkaar even aan, totdat Majin Buu rustig aan komt wandelen. Hij wil weer vechten. Vegeta zegt dat Piccolo met de twee jongens zo ver mogelijk weg moet gaan. De Namek pakt hen op, terwijl Vegeta naar Buu kijkt. De Super Saiyan zegt dat het tijd is, en dat Piccolo snel moet gaan.

Piccolo zegt dat Vegeta weet dat hij dood zal gaan. De Saiyan zegt dat er één ding is dat hij wil weten, zal hij die clown Kakarot in de andere wereld ontmoeten? Piccolo zegt dat hij niet zal liegen, hoewel het antwoord misschien moeilijk is voor Vegeta om te horen. Vegeta blijft schijnbaar onbewogen voor zich uit staren, maar zijn ogen vernauwen zich even als Piccolo antwoordt. De waarheid is dat Goku zijn leven wijdde aan het beschermen van de levens van anderen. Door zijn onbaatzuchtigheid toen hij stierf mocht hij zijn lichaam houden en naar King Kai's planeet reizen. Vegeta aan de andere kant, heeft zijn leven gewijd aan het vervullen van zijn eigen egoïstische wensen, en hij heeft te veel pijn veroorzaakt. Als hij sterft zal hij niet dezelfde beloning krijgen als Goku. Vegeta glimlacht berustend, zo zij het. Dat is alles, Piccolo moet snel weggaan.

Majin Buu, die nu erg dichtbij is, roept tegen de opstijgende Piccolo dat hij tegen hem moet vechten. Vegeta schreeuwt dat Buu's gevecht met hem is, de anderen zijn niet van belang voor het monster! Hij scheldt hem uit en maakt zo Buu boos. Vegeta lacht als er stoom uit de gaten op Buu's hoofd komt.

Krillin zit verderop op een rots en kijkt, totdat een snel langs vliegende Piccolo hem toeroept dat hij snel moet vertrekken. Krillin begrijpt het en vliegt achter Piccolo aan.

Buu zegt dat hij Vegeta pijn zal doen en laat nog meer stoom ontsnappen als Vegeta lacht. Als hij wil vechten zegt Vegeta dat hij denkt dat hij hem eindelijk begrijpt, daar gaan ze! Majin Buu is verbaasd. Er verschijnt een gouden aura en elektriciteit rond Vegeta.

Krillin vraagt Piccolo wat Vegeta van plan is. Hij is gek, hij zal het niet halen! Dat monster zal hem levend opeten! Piccolo antwoordt dat Vegeta voor het eerst voor een ander dan zichzelf vecht, en hij bepaalt zo zijn eigen lot.

Er verschijnt steeds meer gouden energie rond Vegeta. Als Buu bedenkt hoe hij Vegeta op zal eten, noemt Vegeta hem een dwaas. Er verschijnen zilveren sterretjes rond hem. Hij zal hem verpletteren, en in de wind gooien! Buu kijkt verbaasd naar de sterretjes, die nu ook rond hem verschijnen. Hij zegt dat wat hij gaat doen voor Trunks en Bulma is, en zelfs voor Goku. Hij glimlacht.

Buu schrikt. Vegeta schreeuwt en gebruikt al zijn kracht om een gigantische explosie te veroorzaken. Hij verdwijnt en vernietigt zo Buu. Krillin en Piccolo zien het ontzet aan, en Krillin schreeuwt Vegeta's naam. Piccolo kan het niet meer aanzien, en slaat zijn ogen neer.

En zo verdween één van de grootste strijders van de aarde in een oogverblindende flits van licht. Hij heeft het ultieme offer gebracht omwille van zijn geliefden. Zijn naam was Vegeta, een trotse Saiyan prins.

Geschreven door: Marc Hagen

Paradijzen
Digimon Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Pokemon Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Interessant!
Hosted Site

Affiliates
Affiliate?